WTC Komuna

nedjelja, 02.09.2007.

Za novu viziju europe i svijeta

Za mogučnost da sami organiziramo svoje živote:
Svi smo sposobni samostalno donositi odluke koje se tiču samo nas, odlučujemo zajedno što je dobro za cjeli kolektiv i razmjenjujemo argumente na slobodnim i otvorenim skupovima. Jedina istinska demokracija je direktna demokracija.

Za kolektivno vlasništvo i upravljanje svjetskim bogatstvom:
Prirodni resursi su zajedničko dobro svih ljudi kako danas, tako i u budučnosti i ni jedna individua ili grupa nema pravo da ih prisvoji. Upravljanje ovim resursima mora osigurati njihovo prenošenje budućim generacijama, što implicira odbacivanje ekonomije koja je bazirana na produktivnosti i profitu.

Za društvo bez dominacije i eksplantacije:
Ne priznajemo nikakav oblik dominacije, bilo ona političke, ekonomske, vojne, religijske, tehnokratske, rasističke ili seksističke prirode, niti priznajemo bilo kakvu formu eksploatacije. Ne postoji kapitalizam sa ljudskim likom" jer je on kao takav, zasnovan na eksploantaciji jednog ljudskog bića od strane drugog. To je razlog naše borbe za ekonomiju solidarnosti, baziranu na principu: 'svako doprinosi prema svojim mogučnostima, a dobiva prema svojim potrebama".

Za globalizaciju solidarnosti:
Mi nismo anti-globalisti; zahtjevamo, zaustavljanje pljačke trećeg svijeta i organizaciju trgovine na bazi ravnopravnosti, koja će svima garantirati jednaku mogučnost upotrebe raspoloživih dobara. Odbijamo organizaciju Europske unije kao tvorevinu gdje će granice biti otvorene samo za one koji su potrebni boss-ovima u potrazi za profesionalnim kategorijama, ali ne i za skrivene imigrante koji rade na crno.

Za obrazovanje koje će stremiti slobodi i autonomiji individua:
Djeca se ne trebaju učit pokoravanju, a odrasli trebaju da to shvate. Treba nam prostora da iskusimo forme kolektivnog oslobođenja i individualne odgovornosti. Trebamo shvatiti da je sloboda veća time što je potpomognuta slobodom drugih, da ugnjetavanje protivnika nije vrijedno u usporedbi sa međusobnom solidarnošću i da stavljanjem sebe u poziciju krutog konformizma ugrožavamo vlastitu ličnost.

Za globalizaciju razoružanja:
Bilo je jasno ranije, a jasno je i sada: rat služi interesima političke i ekonomske elite. Mi za to plačamo cjenu, služimo vojsku, izmanipulirani smo da to potvrdimo, ubijamo i ginemo.
Jednom zauvijek: STOP RATU!

preuredio sa
Kontrapunkt

- 15:42 - Komentari (11) - Isprintaj - #