WTC Komuna

ponedjeljak, 24.09.2007.

Noam Chomsky

U razvijenim demokracijama narod se najefektivnije može kontrolirati kontroliranjem misli. Misli su one koje mogu odvesti do djela te ih je stoga potrebno držati na uzici. U svome dugogodišnjem radu Noam Chomsky, najpoznatiji suvremeni lingvist i najznačajnije ime suvremenog anarhizma, razotkriva ulogu medija u cjelokupnome sustavu kontrole i nadziranja, kojim upravljaju megakorporacije, odnosno privatno bogatstvo. Po njemu, mediji imaju presudnu ulogu u sustavu indoktrinacije, zajedno s obrazovnim ustanovama, sveučilištima i školama, počevši već od najranijih dana, od samoga vrtića. Sustav indoktrinacije jest taj koji nas uči kako se trebamo ponašati, što trebamo misliti i zastupati, a njegov je cilj proizvodnja intelektualne i poslovne elite koja će podržavati interese moćnih, elite koja aktivno sudjeluju u političkome životu, dogovaraju kandidate za izbore, te, duboko indoktrinirana, kontrolira, ili barem pokušava kontrolirati, "zbunjeno stado pasivnih promatrača" koji nisu sposobni odlučivati sami za sebe ...

Totalni car. Nema smisla pogledat dnevnik ili pročitat kakav pametan članak u novinama ako se prije toga ne pročita bar jedna njegova knjiga.
Londonski Guardian je objavio rezultate ankete više od 20.000 ljudi širom svijeta o tome tko je trenutno najveći intelektualac na svijetu.
Pobjednik je...rolleyes

- 20:03 - Komentari (18) - Isprintaj - #