WTC Komuna

srijeda, 09.01.2008.

Ferenca na slobodu!

U travnju prošle godine pritvoren je mladi glazbenik Ivan Ferenac zbog posjedovanja jednog i pol grama marihuane. Ferenac je vokal popularne rock-grupe Popeye iz Pule. Za posjedovanje grama i pol marihuane, Ferenac je dobio dvije godine zatvora. Samo još jedan primjer apsurda u Hrvatskom zakonu koji će koštati 2. godine lišanja slobode i etiketu doživotnog "narkomana" u očima društva. Uhapšen je dok je bezbrižno šetao Pulom i to od strane 9 policajaca. Nakon toga je uslijedio pretres kuće i ispitivanja.
Nezavisne ankete u Hrvatskoj pokazuju da više od 50% srednjoškolaca je konzumiralo/ra marihuanu. Znaći da bi pola srednjoškolaca trebalo završiti iza rešetaka na minimalno jednu godinu zatvora pretpostavljajući da je 1 gram 10kn(bar kod nas nekad bio), a to je za jednu frulu, đoint.
Znanost pokazuje izrazitu štetnost marihuane iako nikad nije zabilježen smrtni slučaj, dok od cigareta umire godišnje 4 milijuna ljudi, a o alkoholu da ni ne govorimo.Da li je alkohol štetniji od marihuane pokazuje broj mrtvih u slučajevima alkoholizma, brojne kronične bolesti izazvane alkoholom, ludilo, slijepilo, dijabetes, samo su neke, dok u slučaju marihuane zdrastveni rizik je minimalan i statistički zanemariv. Navodno trava izaziva i veliku ovisnost iako ju ja osobno nikad nisam osjetio (za razliku od cigareta i alkohola). Zahvaljujući stalnim uhićivanjima povećava se broj socijalnih ustanova i zapošljavanja socijalnih radnika te policijskih službenika. Sve to plaćaju porezni obveznici. Zamislimo si samo koliko bi se novca slijevalo u državni proračun kad bi se zabranio npr. alkohol. Koliko bi se novih policajaca regrutiralo i koliko bi se novih socijalnih ustanova otvorilo. Ovo je još jedna očigledna manipulacija državnog sistema, profita i policije. Ipak sve dobro zamaskirano i uljepšano za zasljepljenu masu zvanu narod.

Popeye - EUropa (Ferenac svira gitaru)


Ako vas zanimaju nezavisna mišljenja o marihuani posjetite Vutra.org

- 14:16 - Komentari (35) - Isprintaj - #