WTC Komuna

srijeda, 30.01.2008.

NATO

Alternative postoje!

Nije istina da za Hrvatsku nema druge mogućnosti od ulaska u NATO. Ta druga mogućnost je aktivna neutralnost. U Europi su neutralne države Austrija, Švicarska, Finska, Švedska i Irska. Sve su jako uspješne i to potpuno bez "pomoći" NATO-a. Ulazak u NATO bi značio odricanja dijela suverenosti, jer bi Hrvatsku postavio u ovisnost od politike NATO-a i Amerike. Aktivna neutralnost omogučava veću neovisnost. Neutralnost nije sebićna izolacija, već znaći preuzimanje odgovornosti za mir u svijetu s nastojanjem za mirno rješavanje konflikata, bez rata, i političko posredovanje među stranama u sukobu. Ona državu ne spriječava u sudjelovanju u mirovnim operacijama, pa i u okviru Partnerstva za mir. Neutralnost je jeftinija od članstva u NATO-u: članice NATO-a za obranu prosjećno odvajaju oko 2,5% brutto društvenog proizvoda, a europske neutralne države oko 1%.


Budućnost određujemo sami!

Ulazak u NATO je projekt vladajuće elite, grupe političara, koji stanovnicima i stanovnicama Hrvatske na podao način, laganjem, prikrivanjem podataka i jednostranom propagandom stavljaju veliki teret, kojega se nećemo moći lako riješiti. Da li će političari uspjeti nametnuti taj projekt, ovisi o nama!
Nije točno da je ulazak u NATO neizbježan. Nije točno da je već sve odlučeno. Tako važnu odluku, koja se tiće budučnosti svih nas, ne možemo prepustiti koristoljubivoj grupi vladajućih ulizica, koji se radi ulaska u NATO odriću zaštiti prava stanovnica i stanovnika Hrvatske. Naše pravo i odgovornost je da o tome odlučimo sami. Zaključak, kako je ulazak u NATO za Hrvatsku štetan i neprihvatljiv, treba glasno kazati. Ne smijemo dopustiti da bi se i dalje pokušao ignorirati ili utišati! Radi naše ustrajnosti i glasnoće vlada neće moći izbjeći REFERENDUM, na kojem bi sami odlučivali o svojoj budućnosti i budućnosti naše djece. Odluka protiv ulaska u NATO bi od hrvatske vlade zahtijevala da odbije poziv na ulazak u NATO. Ako budemo dovoljno glasni možda ni ne dođe do poziva.

Louis Armstrong - What a Wonderful World

- 21:46 - Komentari (5) - Isprintaj - #