WTC Komuna

utorak, 04.09.2007.

EU fuck off!

Izgradnja Europe je blisko povezana sa razvojem kapitalizma, kao što je to ranije bio slučaj sa nacionalnim državama. Opet prepoznajemo neophodnost europskog projekta da smanji zakonske razlike, da uništi carinske barijere i druge tržišne smetnje. Što je to nego težnja da se ujedini kontinentalno tržište u korist ekonomskih lidera?
Ovakva politika omogućuje spajanje poduzeća i svega onoga što mora time slijediti, a to je racionalizacija proizvodnih linija i značajna masovna otpuštanja radnika zbog većeg profita.
Da li je stvarno neophodno porobiti ljudska bića principom ekonomskog rasta ne obazirujući se na njihove osnovne potrebe? Mi smatramo da ekonomija mora biti u službi stanovništva, a ne obrnuto. To bi trebalo biti pravo stanovništva, da odlući o proizvodnji, da organizira i upravlja načinom proizvodnje, a ne da to bude pravo tržišnih otmičara koji će stvarati i definirati naše potrebe na štetu vitalnih resursa i radne snage zemalja trećeg svijeta koji nisu financijski sposobni za život.
Mi i dalje možemo "cijeniti" politiku Europske unije u ovim sferama: posljedice u poljoprivredi su dobro poznate gdje je produktivizam konačno uspio izbjeći bilo kakvom smislu predostrožnosti ili etici. Europska unija je planirala da da sve više mjesta privatnim donosiocima odluka, u harmoniji sa kapitalističkom i nemoralnom ideologijom.
Ova zvijer, potpuno slijepa za smisao sigurnosti i opreznosti u svakom pogledu, jednaka kao da je potpuni stranac čovjekoljublju, ne mari ni za što drugo osim za svoj krvavi poredak profitabilnosti, tako da se ljudska okolina i naša hrana isporučuje ovom čudovištu zbog aksioma koji kaže da je dozvoljena sloboda stvaranja profita za svakoga - što svakodnevno doživljavamo kao neuspjeh, kroz štetu uzrokovanu privatizacijom vitalnih dobara i ekologije. Kada europska unija popusti pred Svjetskom trgovačkom organizacijom (WTO), mi smo osuđeni da uvozimo američku govedinu za koju više ni neznamo da li je dio prirode. I dok SAD prisiljava EU da kupuje "dobre" banane zaštićene od strane njihovog konzorcijuma, sa druge strane ove institucije nisu u stanju ni da obrane (ionako slab) Sporazum iz Nice; EU može samo zabavljati SAD sa sudskim parnicama u Den Haagu, koje im omogućuju ne potpisivanje bilo kakvog konkretnog napredovanja. Tko se gubi u tim sramotnim trenucima? Zaboravljene(Bosna, Kosovo...) i siromašne zemlje koje pate zbog stanja svoje okoline i nikada nemaju koristi od podlih operacija ostvarivanja utjecaja i lobiranja između dva dominatna bloka licimjera.
Opća zaštita, policija i pravda
Ujedinjena moć policije darovana od strane EU - takozvani Europol - je institucija koja ima ogromnu moć nad cjelom unijom. Zato što je njena razrada izvan kontrole Parlamenta, građani/ke imaju manje kontrole nad njom, ali i veoma malo informacija o njoj. Otvaranje dosijea, prisluškivanje telefona, samoincijativna uhičenja, klasna pravda, sve je to realnost u našim velikim zemljama. Ali sve su to još uvijek samo vrata čistilišta.
U buduće, policijska organizacija biti će u mogučnosti da se sama odlući protiv nepoželjnih osoba. Tko će biti te osobe - a mi vas podsjećamo da i Belgijski Ustav, i Deklaracija o ljudskim pravima prave razliku između ljudi, posebno u odnosu na njihova mišljenja. Koliko lijep će biti svijet u kojem će vladi biti dozvoljeno da izbacuju iz društva one čija imena budu na njihovim crnim listama!

Kakav to navodno slobodan svijet može stvarno niknuti iz straha od terorizma ili neophodnosti zaštite svog stanovništva i osuđivanje tih istih ljudi na život bez intimnosti ili privatnosti? Ako se osjeća zastrašenom, nije li barem odgovorna za tu zamišljenu prijetnju? Sloboda je ropstvo, Orwellova je parodija. Mi ćemo biti slobodni kada budemo potpuno nadgledani, to je ono što oni zamišljaju, zar ne?
Mi ne zamišljamo slobodu na isti način!

"Na ovogodišnjem Festivalu audiovizualnih programa za dječju edukaciju, Abeceda EU, koju emitira HTV, a proizvodi Program za djecu i mlade, osvojila je treću nagradu u kategoriji najboljih programa za dječju edukaciju..."
Wtf. U toj emisiji nema niti jedne jedine kritike Europskoj uniji. Tijekom svih pogledanih nastavaka dobiješ dojam da je EU jednaka utopiji. Euroskeptici su prikazani kao seljaci koji se boje za svoj sir i za svoj kulen. Meni se iskreno jebe i za sir i za kulen. Želim da moja djeca imaju pravo sama odgovarati za svoje postupke, sama odrediti svoj cilj u životu i sama iskazati svoje pravo JA!
Zato Eurolimač FUCK OFF!!!burninmad
- 22:14 - Komentari (24) - Isprintaj - #